Slenteraar
Gemeenschapsgrond

Voor Uitgesteld Geluk van Leeuwarden City of Literature schreef ik het korte verhaal ‘Gemeenschapsgrond’. Op 25 mei 2022 werd het verhaal live voorgedragen door actrice Anna Raadsveld op ’t Landje van Dokkum. Het gehele verhaal is hier te lezen en beluisteren. Beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frysk!

Foto: Mijke Bos Fotografie


Gemeenschapsgrond

Een keurige man en een doorleefde man zitten in een achtertuin en kijken naar een vuur. De doorleefde man probeert zijn nieuwe sigaret aan te steken met het voorgaande exemplaar. De keurige man is met duct tape en een dik touw vastgebonden aan zijn klapstoel. Het touw doorklieft zijn welvaartsbuikje, dat is gestoken in een spierwit, strak gesteven overhemd.

‘Het is gek,’ zegt de doorleefde man. ‘Het ene moment heb je zo’n kleine baby in je handen, helemaal afhankelijk van jou en voortdurend op zoek naar contact. En twintig jaar later kunnen jullie niet eens meer op dezelfde bank zitten, omdat het ongemakkelijk voelt als jullie knieën elkaar per ongeluk raken. Herken je dat?’    ⟶ 19 juli 2022

OVER
Ik leg de knulligheid van alledag vast in woord en beeld. Voorheen was ik een kind.

Buy Me A Coffee

EERDERE WANDELINGEN
Ik wandel en schrijf sinds 2009. Nog meer verhalen vind je op mijn oude site. Publicaties in de echte wereld heb ik ook wel ‘s. Bijvoorbeeld in NRC.next, op de Optimist en bij Leeuwarden City of Literature.