SlenteraarIk leef nog

Min of meer. Ik had het wel druk, voor mijn doen. Met leven, met werken, met wandelen en met leuke schrijfdingen. De resultaten daarvan zijn bijna beschikbaar voor jullie, mijn trouwe volgers. Jullie weten wie jullie zijn. (Hallo? Is hier iemand?) Hoe dan ook, klik om meer te weten te komen. Ga weg om minder te weten te komen.Leuk ding 1: Uitgesteld Geluk

Voor het project Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature schreef ik het relatief lange korte verhaal ‘Gemeenschapsgrond’. Het gaat over twee mannen; een keurige man en een doorleefde man. Het gaat ook over hoe de dingen mis kunnen gaan, over witgoed in de voortuin en contactloze huwelijken. En over schoonheid, natuurlijk.

Het verhaal ‘Gemeenschapsgrond’ wordt op 26 mei om 15.30 uur voorgelezen door actrice Anna Raadsveld op het landje van Dokkum. Komt dat zien! Of niet. Maar ga dan in elk geval naar een van de andere 99 verhalen die in het kader van Uitgesteld Geluk op verschillende paradijselijke plekken in Friesland worden gepresenteerd.

Zie maar even: www.leeuwardencityofliterature.nl

Leuk ding 2: Sprekende Stenen

Voor het project ‘Sprekende Stenen’ van Sytse Jansma schreef ik twee korte verhalen die wel echt kort zijn. Eentje heet ‘Goed vallen’ en ik mocht er voor de camera een fragment uit voorlezen. Ik doe nu alsof dat soort dingen normaal zijn in mijn leven, maar dat is niet zo. Het was heel spannend om te doen.

‘Sprekende Stenen’ is een project over eenzaamheid. Dat klinkt zwaar, maar ik heb juist hele leuke en verfrissende gesprekken gehad tijdens de inspiratieavonden waarop mensen deelden hoe zij in hun leven met dit thema te maken hebben gehad.

Op basis van die inspiratieavonden hebben ik en collega-schrijvers Remco Kuiper, Gemale Bofunda, Raymond Muller en Sytse Jansma elk twee teksten geschreven. De verhalen (in het Fries, Nederlands, Engels en een klein beetje Papiaments *spoiler*) zijn binnenkort te beluisteren op een wandelroute door de binnenstad van Leeuwarden, met als centraal ontmoetingspunt een literair bankje van Ineke van der Blom.

‘Sprekende Stenen’ wordt naar verwachting in juni 2022 gepresenteerd. Lees meer via www.studiosj.nl.

Deel dit
3 Comments
 • Beatrice Smith
  May 13, 2017

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  • Jessica Alba
   May 13, 2017

   Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

 • Beatrice Smith
  May 13, 2017

  Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OVER
Ik leg de knulligheid van alledag vast in woord en beeld. Voorheen was ik een kind.

Buy Me A Coffee

EERDERE WANDELINGEN
Ik wandel en schrijf sinds 2009. Nog meer verhalen vind je op mijn oude site. Publicaties in de echte wereld heb ik ook wel ‘s. Bijvoorbeeld in NRC.next, op de Optimist en bij Leeuwarden City of Literature.