SlenteraarDoemprofeet

De fietstassen van de krantenbezorger rommelen terwijl hij door de wijk ploetert. Er staat een harde wind en de berichten lijken deze ochtend extra zwaar. Het gerommel klinkt als onweer in de verte of Lingoballen die door elkaar gehusseld worden. Bij het huis op de hoek houdt de krantenman halt.

Het nieuws moet eruit: schietpartij hier, aardbeving daar, morgen overwegend grijs met enkele buien. Hij zwiept de fiets tegen het tuinhekje en beent naar de voordeur, steekt geroutineerd een krant in de bus. Met een doffe klap valt de wereld op de mat. Even blijft hij staan bij de deurpost. Hij tuurt naar zijn fietstassen. Hoeveel afstand hij ook neemt, ze zijn te groot en te zwaar voor één bagagedrager.

De krantenman aarzelt.

Dan loopt hij terug naar de fiets, pakt een dikke stapel kranten en propt ze per drie door dezelfde deur. Zodra de laatste krant is opgeslokt, brengt hij zijn gezicht naar de brievenbus. De tochtborstel kriebelt zijn bovenlip. In de opening laat hij een langgerekte boer. Snel doet hij het klepje dicht.

Binnen blaft een hond.
Anders dan gewoonlijk sluit de krantenman het tuinhekje zo zachtjes mogelijk, in plaats van ‘m dicht te gooien. Het is op dat moment het minste wat hij kan doen.

Deel dit
3 Comments
 • Beatrice Smith
  May 13, 2017

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  • Jessica Alba
   May 13, 2017

   Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

 • Beatrice Smith
  May 13, 2017

  Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OVER
Ik leg de knulligheid van alledag vast in woord en beeld. Voorheen was ik een kind.

Buy Me A Coffee

EERDERE WANDELINGEN
Ik wandel en schrijf sinds 2009. Nog meer verhalen vind je op mijn oude site. Publicaties in de echte wereld heb ik ook wel ‘s. Bijvoorbeeld in NRC.next, op de Optimist en bij Leeuwarden City of Literature.